EXTREME CLARITY Communication

ONLINE. LIVE TRAINING

Learn the super practical structure & unique visual thinking method to bring CLARITY and make teamwork creative, fun & meaningful. 🚀

Practical online training

For professionals who work in multidisciplinary teams and are frustrated & slowed down by COMPLEXITY and endless blah blah.

Learn how to get to the essence of any conversation. Present your story in one VISUAL OVERVIEW that is instantly clear, without using difficult words or fancy drawing skills.

My manager was about to go into a big meeting. She ran her story by me. After her 5 minute braindump and a few of my ‘get to the core’ – questions I showed her my visual notes. This is what she said:
“Fantastic how you got the essence. That’s exactly it.”

Geert Vlogman

Incident prevention manager, ProRail [Dutch Railway maintenance company] 

For who?

For anybody who works in multidisciplinary teams and is frustrated and slowed down by COMPLEXITY and endless blah blah.

Super useful for managers, directors, consultants, innovators, strategy advisors, scrum masters, agile coaches, product owners, designers, system architects, stakeholder managers, policy makers, entrepreneurs, IT developers, communication advisors, Learning & Development, university teachers, tender strategist, trainers & coaches, etc.

Bring CLARITY 🚀
Make your teamwork fun, creative and meaningful!

Nog langer UITSTELLEN? Of actie!?

Ja ik wil wel meer visueel werken, maar EERST…”
Dit zijn de 5 meest gehoorde beperkende overtuigingen.

IK WIL EERST BETER WORDEN IN TEKENEN, VOORDAT…

Tekenen is maar een middel. We beginnen met een STRUCTUUR. 

IK WIL DIT TIJDENS MEETINGS DOEN, MAAR DURF NOG NIET…

Live visualiseren, tijdens een meeting, kun je opsplitsen in heel veel kleine stappen. We gaan beginnen bij de BASIS, zodat je dit stap voor stap kan ontwikkelen.

HET MOET EERST MINDER DRUK WORDEN, IK HEB GEEN TIJD!

Deze skills leer je het beste on the job. Daarom is de training opgeknipt in bite sized modules van 1 uur per week. Easy peasy!

WERKT EEN ONLINE TRAINING WEL?

In deze training ben je altijd onderdeel van een groep en krijg je praktische oefeningen. Je ziet jezelf en de andere groeien! Let’s do this! 💪

MIJN AANTEKENINGEN ZIJN ZO ROMMELIG
Je ontwikkelt een FILTER en je leert aantekeningen mooi maken. Met als neveneffect dat je collega’s óók creatiever worden. 🤩

“Om een punt of verhaal helder en overtuigend over te brengen is VISUEEL werken dé oplossing.”

Als iedereen elkaar begrijpt, wordt het leuk

In één oogopslag helder

Deze training bouwt stap voor stap op. Zodat je elke week groeit en verder komt.

Een IDIOOT simpele manier

We beginnen bij de basis. Bij JOUW verhaal.

Door je eigen gedachten te STRUCTUREREN, dan verandert dat jouw MANIER van DENKEN. Als je anders denkt ga je ook anders LUISTEREN.
En als je naar andere dingen luistert wordt het ook makkelijker om de KERN te vangen. Om meer COMPLEXITEIT te beheersen.

Dat is niet ingewikkeld, dat is simpel. IDIOOT simpel.

Straks kun je…

Wat kun je straks verwachten?

 • Eindelijk begrijpen waarom jouw hoofd soms als een kluwen spaghetti voelt die ernstig in de knoop zit en hoe je als een Italiaanse big mama die sliertjes recht kan leggen.
 • Waarom één visuele structuur maakt dat je 2x zoveel complexe informatie nu 2x zo snel kan verwerken. Hierdoor vallen jouw collega’s en managers van hun stoel van verbazing. Omdat jij na hun ongestructureerde verhaal direct de kern kan samenvatten
 • Hoe je straks onbedoeld super populair bij je collega’s wordt. Je krijgt allerlei random requests om bij andermans meetings aanwezig te zijn. Door jouw aanwezigheid worden vergaderingen namelijk leuker, creatiever, frisser en productiever.
 • Door deze manier van aantekeningen nemen, wordt elke overleg een visueel feestje. Men gaat foto’s nemen van jouw aantekeningen, in plaats van wachten op de uitgeschreven notulen…
 • Hoe jij er voor zorgt dat straks elke consultant, gek van jaloezie, de haren uit zijn hoofd trekt, omdat jij wél een complex proces in één helder overzicht kan plaatsen! Iets waar hij/zij als professional voor betaald wordt, maar toch niet lukt. En jij met kinderlijke eenvoud dat nu wel kan.
 • Met welke methode je super slim en snel ALLES wat de ander zegt visueel kan maken. Inclusief de shortcut voor het geval je even een brainfart hebt en er niet meteen uitkomt.
 • Waarom het lijkt alsof je tegen kinderen staat te praten, terwijl je eigenlijk geavanceerde beïnvloedingstechnieken toepast. Daardoor vallen de drukste praters stil, krijg je diepe inzichten van introverte mensen en gaan managers ‘ja’-knikken als zo’n wobbel-poppetje op je dashboard.
 • Hoe je als een kinds zo blij kan zijn met ‘kleuren’ en je nu vaardigheden kan inzetten, die je sinds de kleuterschool niet meer hebt gebruikt, om rete-professioneel en vernieuwend over te komen.

Jefta, say no more. Ik ben er bij!

Hoe gaan we dit doen?

Opbouw van de training

De training bestaat uit 12 weken lang elke week 1 uur interactie via een Live video call. In deze periode doorlopen we 9 inhoudelijke modules. Daarin krijg je steeds één praktische oefening om on the job toe te passen. ✍️

1

9-Field Structure

De beste productiviteitstool sinds gesneden brood. Hierdoor kun jij uit ongestructureerde verhalen DIRECT de kern vatten.

2

Simpele figuren

Leer de snelste, meest effectieve manier om een mensfiguur te tekenen! Deze poppetjes kun je moeiteloos kan ‘aankleden’ en passend maken aan de context.

3

Overzicht → Helderheid

Complexiteit en chaos de baas. De methode is simpel, gefundeerd in de Delfste Methode (TUDelft) en wordt wereldwijd gebruikt in Design Thinking. Nu in jouw rugzak!

4

Procesboog

Een unieke eigen uitvinding: hoe je een proces in één overzicht helder kan maken. Iets wat duurbetaalde consultants niet lukt, kun jij zodadelijk wel!

5

Iconen Bibliotheek 

Met minimale inspanning heb jij de 21 meeste praktische iconen tot je beschikking. Tekenen was nog nooit zo eenvoudig!

6
Pretty Making

Met een beetje kleur springen jouw tekeningen van het papier. Collega’s gaan foto’s maken en je notities als kunst aan de muur hangen.

7

BEELDVERHAAL

Hoe breng je het verhaal inspirerend over én creëer je tegelijkertijd ruimte voor interactie en constructieve feedback? De gouden zinnen en de juiste opbouw zijn subtiel én krachtig.

8

Icon METHOD

Met deze unieke methode kun je de meest abstracte termen vertalen naar een simpel en kloppend beeld. Hiermee verbind je collega’s en klanten aan één beeld.

9

VIDEO FLY-OVER

Zelfs de meest onconventionele innovatie clubs hunkeren naar het geheim van mijn super succesvolle fly-over video’s via Whatsapp. Jij krijgt deze succesformule!

“PRACTICE MAKES…. PROGRESS”

Jim Kwik, Brain training expert

Dit is een online training, en dat heeft deze voordelen voor jou:

Je houdt altijd toegang

 • Je houdt altijd toegang tot de recordings.
 • Je hoeft niet te reizen.
 • Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone.
 • Tijdens de training kun je mij vragen stellen en ik geef je persoonlijk advies.
Deze training is niet voor:

Shopaholics. Als jij de gewoonte hebt om impulsief in een opwelling online trainingen te kopen en vervolgens niet in actie te komen, doe me dan een grote lol en meld je NIET aan.

Kat-Uit-De-Boom-Kijkers. Ik ben van de ENERGIE en ik werk dus met mensen die er ‘zin in hebben’. Deze training werkt alleen als jij ook actie neemt. Durven doen maakt het leuk.

OKAY, LET’S DO THIS!

 

Hoi, ik ben Jefta!

Wie is jouw trainer?

Met mijn achtergrond in Industrieel Ontwerpen heb ik een oceaan aan kennis opgebouwd. Die maar 10 cm diep is. Ik ben wat dat betreft een echte ‘proces-tijger’. Door de jaren heen heb ik vele nationale en internationale organisaties geholpen met visuele communicatie. Met als doel: mensen in beweging krijgen!

Tekenen is maar een middel. Waar het wel om gaat? Een groep mensen versnellen naar betekenisvol resultaat.

Sinds 2020 zie ik in wat voor samenleving mijn kids opgroeien en denk ik dat we niet snel genoeg transformeren! Er zijn meer mensen nodig die van binnenuit teams en organisaties helpen om over hun eigen project heen te kijken en de ‘bigger picture’ zien.
Daarom ben ik op missie, om changemakers te helpen meer succesvol te zijn.
In deze training help ik je om het beste uit jezelf en anderen naar boven te halen.

Wat zeggen anderen over Jefta of de training?

Van te voren had ik geformuleerd dat ik op zoek was naar een methode, een structuur en meer snelheid in mijn tekeningen. 

Over methode en structuur hebben we het continue gehad, daar ben ik superblij mee en geholpen. Snelheid was een overtuiging van mijzelf om in één keer een goeie tekeningen op te leveren. Daarin heb ik geleerd dat ik dat ook anders kan en dat ik dat van mijzelf mag accepteren. Eerst even met pen of potlood en dan met stiften er overheen en dan pas mooi maken. Dus al mijn leerdoelen zijn behaald. Dat voelt HEERLIJK en het smaakt naar meer!

David Witte
Professioneel visualiser

“Het visualiseren is een mooi controlemiddel. Als je zelf de gedachte heb: “ik moet een tekeningentje maken,” dan ga je al doorvragen, want wat moet je anders tekenen? Begrijp ik het wel goed genoeg? Begrijpt iedereen het wel goed genoeg? Want dan ga je langs elkaar heen communiceren, omdat je niet allemaal hetzelfde voor ogen hebt.

Wat ik wel prettig vond is dat je elke week een ‘shotje’ krijgt. Elke week een nieuwe les en daar kon je dan weer op voort borduren. Het was gewoon op mijn werkdag. Ik ging van mijn ene afspraak even naar deze training en dan ging ik door en dan zat het supervers in mijn hoofd. Je gaat er gewoon mee aan de slag. Dat vond ik erg prettig.

Omdat het uitgespreid is over twee maanden komt het al veel meer in je systeem, dan wanneer je 1x een hele dag krijgt en het niet al in praktijk van het dagelijks leven kan brengen. Ik denk dat dat wel key is. “

Christa van Dijk
Orthopedagoog en teamleider bij Timon jeugd- en (jong)volwassenenzorg

“Dat heeft deze cursus mij wel gebracht: dat je het lef hebt om te zeggen: dit heb ik gemaakt. En is het helemaal perfect? Nee dat is het niet, maar ik heb het wel gemaakt en het laat het wel zien wat het is.

Het is voor mij elke keer een geluksmomentje, woensdag. Die ga ik wel missen! De korte lessen over 2 maanden verspreid vond ik gelijk het mooie en gelijk het verschrikkelijke, want ik ben heel blij dat ik Jefta heb mogen leren kennen en deze training heb mogen doen. Aan de andere kant niet, want ik ben zo enthousiast, ik heb zoveel ideeën waar ik mee aan de slag wil dat ik al denk, ja mijn agenda voor volgend jaar zit alweer vol! Nog meer doen, dus ‘dank je wel’ voor heel veel inspiratie!”

Chris de Vries
Adviseur Digitalisering bij ITANNEX

Ik maak bijna geen Word-documenten meer. Dat vind ik wel heel fijn om te merken. Zelf ben ik heel perfectionistisch of kritisch, maar ik schrijf bijna geen teksten meer. En als ik dat doe, dan maak ik dat op A4 of A3 en ik teken het.Ik heb dus nu ook zelf de positie met mijn manager en collega’s dat ze geen teksten meer van mij vragen. 

Ik herinner me nog de tijd dat ik nog met Word werkte, dan begon je met een inhoudsopgave, met een overzicht, dan bracht je structuur aan. Dan was de eerste versie nog minder dan de eerste versie van een tekening. Het duurde daar veel langer om tot de kern te komen dan dat je dat met een tekening komt. Een realisatie voor mij: een leven zonder Word, dat is toch ook wel heel fijn! 

Geert Vlogman
Manager Incidentenbestrijding bij ProRail

Wat voor mij geholpen heeft is het communiceren met mijzelf, met mijn eigen gedachten. Ik ben nog niet zoveel naar buiten getreden, maar ik ben eigenlijk iedere dag met deze cursus bezig om te structureren, om die kern te pakken.

Deze cursus helpt mij heel goed om focus te behouden. Jefta noemde dat wel eens ‘leestekens, dat is ook tekenen.’ Nou probeer ik daarmee om te gaan. In alle drukte van de afgelopen 2 maanden. Dat je eigenlijk denkt: ‘hoezo ga ik ook nog een cursus doen,’ maar het heeft mij wel geholpen om die afgelopen 2 maanden lekker door te komen. Omdat die structuur er is. Omdat dat ik leerde weer anders te focussen en daar ben ik heel blij mee. En ik heb ook heel veel mooie dingen op de groepsapp gezien, dat inspireert ook.

Joke Ensing
Casemanager bij Omgevingsdienst Groningen

Ik gebruik het nu in elk gesprek, zelfs functioneringsgesprekken. Want als ik het visueel maak zeggen mensen ‘oh, maar dit is wat nu juist wel of juist niet bedoel.’ Terwijl als je dat niet doet, dan merk je dat mensen langs elkaar heen praten of toch een ander uitgangspunt hebben. En op het moment dat je het zwart-op-wit hebt in een tekening, dan krijg je veel meer de neuzen gericht van ‘maar is dit nu precies wat we bedoelen?’

In het ziekenhuis werken we met verschillende ‘bloedgroepen’, ik werk met teams van verschillende niveaus’ waarin het soms heel erg kan helpen om het visueel te maken. Het is een luchtige manier om dingen bespreekbaar te maken.

Lizet den Ruijter
Teamleider bij Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Jessamijn Alberts
Professional visualiser

Deel deze video via je favo socials
Voor managers, bazen en beslissingsbevoegden

Wat zijn nou de RESULTATEN?

Natuurlijk kan het zijn dat iemand anders ook ‘ja’ moet zeggen op deze investering in jezelf. Daarom heb ik alle resultaten in een video kort & bondige benoemd. Helder toch!?
Deel deze video!

Wil je liever een pdf doorsturen? Vul dan hieronder je e-mailadres in. Je ontvangt een kort document voor je waar de resultaten van deze training allemaal nog een keer op een rijtje staan.

Je ontvangt per mail direct een link naar de pdf. We gaan je verder geen berichten sturen en heb je nog nergens voor aangemeld.

SIGN UP NOW

live

The training is live and online. We launch 🚀 on Tuesday May 25th 2021. This is a one time event with all trainees.

In the 16 weeks that follow you’ll be in your own training group of maximum 8 people. Every group will have weekly contact with their own Visual Coach.

We’ll pause in the summer month of July and August (from week 28 – 35). You’ll finish the training and earn your certification on Friday November 8th.

The next Launch event will be on Tuesday October 5th. 🚀

Exco

 • 16 weeks training Communicate with EXTREME CLARITY
 • 1 year full access to all course materials.
 • Online community of like-minded people
 • Physical materials included (by mail)
 • Direct access to you personal Visual Coach

€1199,-

All prices are without Dutch VAT. Join with 2 or more colleagues and get a discount!

DO YOU HAVE QUESTIONS OR DOUBTS, BEFORE YOU CAN SIGN UP?

Don’t sit with it. Mail me and the team on 📩 info@drawforgood.org

De 9-Field Structure

Gratis. Meteen toepasbaar. Eigen gedachten structureren.


Ja, stuur mij de uitlegvideo over deze AWESOME productiviteitstool. Inspireer mij daarna elke maandagochtend met een BOOST aan creativiteit! 🔥

Nieuwsbrief toestemming DrawforGood

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅

Begin de week met een lach!

Abonneer je op mijn wekelijkse BOOST aan creativiteit en inspiratie. Begin je de dag met een lach! 🤩 Omdat ik je niet in spanning wil houden ontvang je DIRECT de eerste Brownpaper Monday video!

Nieuwsbrief toestemming DrawforGood

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅

Ontvang de beste tools & inzichten op het gebied van leiderschap, coaching en visueel denken

Begin NU met de 9-Field Structure. De beste productiviteitstool sinds gesneden brood. 🚀

Nieuwsbrief toestemming DrawforGood 3

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅