De idioot simpele manier waardoor jouw verhaal in één oogopslag duidelijk is voor iedereen.

Extreem Helder Communiceren

Zodat jij SIMPEL en SNEL jouw verhaal visueel kan maken en dit makkelijk kan delen, in bijvoorbeeld een video.

Waar gaat het over?

In deze training leer je om TOT DE KERN te komen. Je eigen gedachten te structureren en dit verhaal helder presenteren. Met als doel: dat anderen beter kunnen samenwerken en jullie gezamenlijk een betekenisvol resultaat behalen.

Waarom?

 • Onze werkprocessen en team overleggen worden steeds complexer.
  Hoe hou je dan het overzicht?
 • We zoeken naar steeds creatieve oplossingen.
  Hoe geef je dat structuur?
 • Je wilt een verhaal inzichtelijk maken.
  Hoe hou je het eenvoudig en leesbaar?
 • In een multifunctionele samenwerking heeft iedereen een belang.
  Hoe krijg je het gezamenlijke belang boven water?
 • Verschillende expertises hebben verschillende interpretaties.
  Hoe zorg je ervoor dat iedereen HETZELFDE begrijpt?
 • Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.
  Wat teken je dan wel en wat niet?
 • Je wil iets nieuws, iets ANDERS voorstellen.
  Hoe krijg je iedereen mee?

“Van effectief samenvatten wat de ander zegt, naar helder overbrengen wat ik eigenlijk zelf wil zeggen”

Jij bent niet in één hokje te stoppen.

Voor WIE is dit?

Marketeers vragen mij altijd om mijn ‘ideale klant’ te beschrijven. Dan bedoelen ze een functie of titel zoals ‘manager’ of ‘ondernemer’. Want dat is zo handig zoeken op LinkedIn of voor Facebook marketing. Gatsie.

Ik trek het liefste een groep van like-minded people naar me toe. Mensen met wie ik zó een drankje in de kroeg zou doen of mee naar een verjaardagsfeestje ga. Wanneer jij in dit groepje zit, dan voel je wat ik voel. Want wij delen samen hetzelfde, namelijk:

Jij wilt zaken graag constructief maken. Vooruitgang en ANDEREN HELPEN, dáár ga jij van aan! Als iemand aan het einde van de dag zegt: ‘Wow, wat heb je mij goed geholpen, ik ben echt verder gekomen.’ Dan ga jij stralend naar huis.

Je wordt ONRUSTIG als je het zelf niet ‘helder’ hebt. Daar krijg je fysiek last van. Kramp in je nek of buik. Slapeloze nachten en gedachten die maar door je hoofd blijven spoken. Grrr. Het moet opgelost worden, anders kan je niet verder!

Wanneer jij het wel ‘ziet’, maar anderen het NIET ZIEN. Aaaargh! Dat is zo frustrerend, dat je de ander wel met z’n stropdas aan de tafelpoot wilt vastknopen. Jij snapt het perspectief van de ander en waarom hij denkt zoals’ie denkt, maar “hoe komt het dat je het grote plaatje NIET ziet!?”

Dat is het moment dat jij het ‘even’ visueel wil maken. Je pakt pen en papier of een whiteboard marker en je wil meteen aan de slag. Want jij gelooft, dat je wanneer je communicatie VISUEEL maakt, het in één oogopslag duidelijk wordt.

Daar gaan we in deze training aan werken. Op een hele bijzondere, leuke en RAMMEND EFFECTIEVE manier.
Wij gaan het anders doen dan anders.

Nog langer UITSTELLEN? Of actie!?

Ja ik wil wel meer visueel werken, maar EERST…”
Deze zin hoor ik vaker. Daar komt dan meestal een van de onderstaande redenen achter aan. Meer dan de 1400+ mensen die ik ondertussen heb getraind, hebben daar ACHTERAF helemaal geen last van gehad. Omdat die redenaties vaak niet kloppen.

IK WIL EERST BETER WORDEN IN TEKENEN, VOORDAT…

Tekenen is maar een middel. We beginnen met een STRUCTUUR. Want het maakt niet uit wat je schrijft of wat je tekent, het maakt uit WAAR je het op papier zet. Ik laat je een voorbeeld zien van een schooldirecteur die SUPER overtuigend was, terwijl ik niet eens kon lezen (!) wat hij schreef!

HET MOET EERST MINDER DRUK WORDEN, IK HEB GEEN TIJD!

Deze skills leer je het beste on the job. Daarom is de training opgeknipt in 8 bite sized modules. Niet één hele dag, maar 8 weken lang elke week één uur! Dat is goed te doen en nog veel effectiever ook!

IK WIL DIT TIJDENS MEETINGS DOEN, MAAR DURF NOG NIET…

Live visualiseren, tijdens een meeting, kun je opsplitsen in heel veel gradaties. We gaan beginnen bij de BASIS, zodat je stap voor stap kan ontwikkelen. Aan de hand van een super SIMPEL model groei jij razendsnel in zelfverzekerdheid en skills.

WERKT EEN ONLINE TRAINING WEL?

Door corona ben ik noodgedwongen gaan experimenteren met online trainingen. Tot mijn verbazing en plezier werkt dit heel goed! Waar ik ooit droog voor de camera ging staan en ging uitleggen, doe ik dat nu juist in korte interactieve sessies. Klanten zoals ProRail zijn hier zéér tevreden over. Let’s do this!

MIJN AANTEKENINGEN ZIJN ZO ROMMELIG

Als je niet precies weet waar je naar moet luisteren, lijkt alles belangrijk. Als je alles moet opschrijven ben je veel te druk bezig om te luisteren en te ordenen. Daar gaan we iets aan doen: je ontwikkelt een FILTER. En je leert aantekeningen mooi maken. Met als neveneffect dat je collega’s óók creatiever worden.

“Om een punt of verhaal op een overtuigende manier en helder over te brengen is VISUEEL werken dé oplossing.”

Als iedereen elkaar begrijpt, wordt het leuk

In één oogopslag helder

Deze training bouwt stap voor stap op. Zodat je elke week groeit en verder komt.

Een IDIOOT simpele manier

We beginnen bij de basis. Bij JOUW verhaal.

Nu wil je waarschijnlijk je aandacht richten op ‘anderen’ en hen helpen. Zo zit je in elkaar. Jij ziet het grotere plaatje en wil anderen daarin betrekken. Zo is toch ook het gezegde: ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder?’
Ik snap je. Maar we beginnen bij de basis. We focussen nu op JOUW verhaal.
Waarom?
Als je je eigen gedachten weet te structureren, dan verandert dat jouw MANIER van DENKEN. Als je anders denkt ga je ook anders LUISTEREN.
En als je naar andere dingen luistert wordt het ook makkelijker om de KERN te vangen. Om meer COMPLEXITEIT te beheersen.

Dat is niet ingewikkeld, dat is simpel. IDIOOT simpel. De tools & methodes die je in deze training leert zijn stuk voor stuk op een bierviltje uit te leggen. Allemaal door de jaren heen uitvoerig getest en bewezen. Het is alleen nog niet main stream bekend.

Het aanleren van deze skills doe ik nu expres bij JOU. Omdat jij een veranderaar bent, iemand die anders dan anders durft te werken. Omdat de rest van de groep daar meteen van profiteert.

TOOLS & METHODEN → IN JE RUGZAK
SCHETSTECHNIEK → IN DE VINGERS
SNELLE TEKENINGEN → IN JE ICONEN BIEB
Straks kun je…

Wat kun je straks verwachten?

 • Eindelijk begrijpen waarom jouw hoofd soms als een kluwen spaghetti voelt die ernstig in de knoop zit en hoe je als een Italiaanse big mama die sliertjes recht kan leggen.
 • Waarom één visuele structuur maakt dat je 2x zoveel complexe informatie nu 2x zo snel kan verwerken. Hierdoor vallen jouw collega’s en managers van hun stoel van verbazing. Omdat jij na hun ongestructureerde verhaal direct de kern kan samenvatten.
 • Hoe je straks onbedoeld super populair bij je collega’s wordt. Je krijgt allerlei random requests om bij andermans meetings aanwezig te zijn. Door jouw aanwezigheid worden vergadering namelijk leuker, creatiever, frisser en productiever.
 • Door deze manier van aantekeningen nemen, wordt elke overleg een visueel feestje. Men gaat foto’s nemen van jouw aantekeningen, in plaats van wachten op de uitgeschreven notulen…
 • Hoe je er voor zorgt dat straks elke consultant, gek van jaloezie, de haren uit zijn hoofd trekt, omdat jij wél een complex proces in één helder overzicht kan plaatsen! Iets waar hij/zij als professional voor betaald wordt, maar het niet voor elkaar krijgt. En jij met kinderlijke eenvoud dat nu wél kan.
 • Met welke methode je super slim en snel ALLES wat de ander zegt visueel kan maken. Inclusief de short-cut voor het geval je even een brainfart hebt en er niet meteen uitkomt.
 • Waarom het lijkt alsof je tegen kinderen staat te praten, terwijl je eigenlijk geavanceerde beïnvloedingstechnieken toepast. Daardoor vallen de drukste praters stil, krijg je diepe inzichten van introverte mensen en gaan managers ‘ja’-knikken als zo’n wobbel-poppetje op je dashboard.
 • Hoe je als een kind zo blij kan zijn met ‘kleuren’ en je nu vaardigheden kan inzetten, die je sinds de kleuterschool niet meer hebt gebruikt, om rete-professioneel en vernieuwend over te komen.

Jefta, say no more. Ik ben er bij!

Hoe gaan we dit doen?

Opbouw van de training

Deze training is de eerste keer LIVE. De training bestaat uit 8 modules. Elke week behandelen we 1 module. Dit gebeurt in een online video call. Dit is live, tijdens kantooruren. Je logt dus in vanaf je favoriete werkplek en doet actief mee.
Een video call duurt maximaal 45 minuten. Daarnaast geef ik je instructies om je nieuwe skills toe te passen TIJDENS JE WERK. Denk aan maximaal 15 minuten per week.

1

9-Field Structure

De beste productiviteitstool sinds gesneden brood. Hierdoor kun jij uit ongestructureerde verhalen DIRECT de kern vatten.

2

Simpele figuren

Leer de snelste, meest effectieve manier om een mensfiguur te tekenen! Deze poppetjes kun je moeiteloos kan ‘aankleden’ en passend maken aan de context.

3

Overzicht → Helderheid

Complexiteit en chaos de baas. De methode is simpel, gefundeerd in de Delfste Methode (TUDelft) en wordt wereldwijd gebruikt in Design Thinking. Nu in jouw rugzak!

4

Procesboog

Een unieke eigen uitvinding: hoe je een proces in één overzicht helder kan maken. Iets wat duurbetaalde consultants niet lukt, kun jij zodadelijk wel!

5
Iconen Bibliotheek

Met minimale inspanning heb jij de 21 meeste praktische iconen tot je beschikking. Tekenen was nog nooit zo eenvoudig!

6
Pretty Making

Met een beetje kleur springen jouw tekeningen van het papier. Collega’s gaan foto’s maken en je notities als kunst aan de muur hangen.

7

Beeldverhaal

Hoe breng je het verhaal inspirerend over én creëer je tegelijkertijd ruimte voor interactie en constructieve feedback? De gouden zinnen en de juiste opbouw zijn subtiel én krachtig.

8

Video Fly-over

Zelfs de meest onconventionele innovatie clubs hunkeren naar het geheim van mijn super succesvolle fly-over video’s via Whatsapp. Jij krijgt deze succesformule!

Welke data

Dit zijn de data van de live calls:
0 - Kennismaking
Maandag 5 okt 20:00 - 21:00
1 - 9-Field Structure
Woensdag 7 okt 10:00 - 10:45
2 - Simpele figuren
Woensdag 14 okt 10:00 - 10:45
3 - Overzicht → Helderheid
Woensdag 21 okt 10:00 - 10:45
4 - Procesboog
Woensdag 28 okt 10:00 - 10:45
5 - Iconen Bibliotheek
Woensdag 4 nov 10:00 - 10:45
6 - Pretty Making
Woensdag 11 nov 10:00 - 10:45
7 - Beeldverhaal
Woensdag 18 nov 10:00 - 10:45
8 - Video Fly-over
Woensdag 25 nov 10:00 - 10:45

De live calls gebeuren op vaste momenten, voor 8 weken lang. Als je er eentje mist, geen probleem, deze kun je daags na de call als opname terugkijken.

“PRACTICE MAKES…. PROGRESS”

Jim Kwik, Brain training expert

Dit is een online training, en dat heeft deze voordelen voor jou:

Je houdt altijd toegang

$
Je houdt altijd toegang tot de recordings
$
Je hoeft niet te reizen
$
Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone
$
Tijdens de training kun je mij vragen stellen en ik geef je persoonlijk advies.
$
Je krijgt 12 maanden toegang tot onze besloten community van gelijkgestemden om ervaringen en slimme ideeën uit te wisselen.
Deze training is niet voor:

Shopaholics. Als jij de gewoonte hebt om impulsief in een opwelling online trainingen te kopen en vervolgens niet in actie te komen, doe me dan een grote lol en meld je NIET aan.

Kat-Uit-De-Boom-Kijkers. Ik ben van de ENERGIE en ik werk dus met mensen die er ‘zin in hebben’. Deze training werkt alleen als jij ook actie neemt. Durven doen maakt het leuk.

OKAY, LET’S DO THIS!

 

Hoi, ik ben Jefta!

Wie is jouw trainer?

Met mijn achtergrond in Industrieel Ontwerpen heb ik een oceaan aan kennis opgebouwd, die maar 10 cm diep is. Ik ben wat dat betreft een echte ‘proces-tijger’. Door de jaren heen heb ik vele nationale en internationale organisaties geholpen met visuele communicatie. Zoals bijvoorbeeld bij ABN Amro. Daar heb ik geholpen om complexe EU-regelgeving succesvol over te brengen naar 72(!) hoofdkantoren wereldwijd. Door de visuele taal zorg ik ervoor dat de kern van de inhoud wordt samengevat én maak ik het aantrekkelijk overtuigende communicatie, zodat de mensen in de organisatie in beweging komen.

Sinds 2015 train ik professionals en studenten in deze technieken. En in 2016 ben ik gestopt anderen het ‘tekenen’ aan te leren. Dat is maar een middel. Waar het wel om gaat? Een groep mensen versnellen naar betekenisvol resultaat.

Sinds 2020 zie ik in wat voor samenleving mijn kids opgroeien en denk ik dat we niet snel genoeg transformeren! Er zijn meer mensen nodig die van binnenuit teams en organisaties helpen om over hun eigen project heen te kijken en de ‘bigger picture’ zien.

Daarom ben ik op missie, om changemakers te helpen meer succesvol te zijn.

Ik ga er altijd voor om het beste uit jezelf én anderen te halen.

Wat zeggen anderen over Jefta of de training?

Julan Deden
(Founder/Director Future Fit Festival)

Waarom ik met Jefta wil blijven werken? Omdat ik weet dat als Jefta er staat:
- hij de groep kan dragen en hij er als volwaardig en professioneel facilitator staat
- hij zijn verantwoordelijkheid neemt
- alles op orde heeft
- hij er staat met een enorme positieve energie
- de kwaliteit hoog is en het beste uit de deelnemers gehaald wordt
- de mensen met een lach en enthousiasme de deur uit gaan

Anoniem
(Beleidsmedewerker kwaliteit & veiligheid)

“Super leuke en enthousiaste docent. Kan het geleerde direct toepassen.”
Anoniem
(Projectleider in Servicediensten groot Ziekenhuis)
“Erg inspirerend en professioneel. Zeer leuk, informatie en compact.”
Jessamijn Alberts
(Professioneel visualiser)

Thea Schukken
(Professioneel visualiser)

“Ik heb de structuur begin deze week toegepast bij een call met een klant die een praatplaat wil. Vervolgens omgezet in een tekening. En zojuist kreeg ik een belletje, mijn schets was aan 4 mensen getoond en niemand had nog iets toe te voegen, het was compleet en het klopte helemaal 😄

En in een andere call met een klant heb ik het ook gebruikt gisteren en we hebben zo'n leuk gesprek gehad. Het eindigde er mee dat hij zijn
persoonlijke doel en motivatie ging delen waarom hij het werk doet wat hij doet 😊

Kortom, ik ben heel erg blij dat ik jouw cursus heb gedaan! “

@
A
Deze eerste keer is speciaal

Wat is de DEAL?

Je bent onderdeel van de eerste groep die door dit programma gaat. De video conference calls, het wekelijkse videobellen, alles is live en wordt opgenomen. Jouw input, je vragen en project zullen dus in beeld zijn. Wat het bijzonder maakt is dat je steeds feedback krijgt van mij om je te helpen met jouw volgende stap.

Tijdens de training zal ik je vragen om je mening en feedback te geven over de inhoud. Achteraf nemen we een testimonial op.
De reguliere prijs straks = €1199
De aanbieding nu = €849

Welke stiften en wat voor papier moet je allemaal hebben? Geen zorgen, de juiste materialen sturen wij van tevoren op. Dit is inbegrepen.

Voor managers, bazen en beslissingsbevoegden

Wat zijn nou de RESULTATEN?

Natuurlijk kan het zijn dat iemand anders ook ‘ja’ moet zeggen op deze investering in jezelf. Daarom heb ik alle resultaten in een video kort & bondige benoemd. Helder toch!?
Deel deze video!

Wil je liever een pdf doorsturen? Vul dan hieronder je e-mailadres in. Je ontvangt een kort document voor je waar de resultaten van deze training allemaal nog een keer op een rijtje staan.

Je ontvangt per mail direct een link naar de pdf. Je meld je hiermee dus nergens voor aan ofzo.

Kies voor de Live Training of de Upgrade:

Live Training

We gaan samen in 8 Live Calls langs alle modules. We zien elkaar elke week en er is ruimte voor vragen over hoe je het geleerde kan toepassen. 🔥  We zijn met maximaal 20 mensen in een call. De video opnames kun je altijd terugkijken.

Upgrade
Behalve de Live Calls, de interactie daarin en de video opnames achteraf krijg je coaching van mij persoonlijk. Hierin ga ik je helpen transformeren. We bepalen samen in welk project je de tools gaat toepassen. Dit doen we door een 1-op-1 interactie met Jefta en 2 coaching sessies met de groep, aan het begin en einde van de training. Hierdoor ga je maximaal resultaat halen uit deze training en jezelf! 🚀

MELD JE AAN

Extreem Helder Communiceren

 • Live video calls: Extreem Helder Communiceren in 8 stappen.
 • Live Q&A met Jefta in elke video call.
 • Onbeperkt toegang tot de video opnames en instructies.
 • Bonus: Starterset á €23,00
 • 1 jaar toegang tot online community van like-minded people.
 • 2x groepscoaching door Jefta
 • Upgrade interactie 1-op-1 door Jefta

€849,-

Upgrade

 • Live video calls: Extreem Helder Communiceren in 8 stappen.
 • Live Q&A met Jefta in elke video call.
 • Onbeperkt toegang tot de video opnames en instructies.
 • Bonus: Starterset á €23,00
 • 1 jaar toegang tot online community van like-minded people.
 • 2x groepscoaching door Jefta
 • Upgrade interactie 1-op-1 door Jefta

€1299,-

Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW. Koop je dit voor jezelf persoonlijk? Dan kun je het gehele bedrag opvoeren als studiekosten op je jaaropgave.

Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je aanmeldt?

Blijf er dan niet mee zitten. Mail mij en het team even op info@drawforgood.org

De 9-Field Structure

Gratis. Meteen toepasbaar. Eigen gedachten structureren.


Ja, stuur mij de uitlegvideo over deze AWESOME productiviteitstool. Inspireer mij daarna elke maandagochtend met een BOOST aan creativiteit! 🔥

Nieuwsbrief toestemming DrawforGood

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅

Begin de week met een lach!

Abonneer je op mijn wekelijkse BOOST aan creativiteit en inspiratie. Begin je de dag met een lach! 🤩 Omdat ik je niet in spanning wil houden ontvang je DIRECT de eerste Brownpaper Monday video!

Nieuwsbrief toestemming DrawforGood

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅