De idioot simpele manier waardoor jouw verhaal in één oogopslag duidelijk is voor iedereen.

Extreem Helder Communiceren

In deze online training leer je de idioot simpele manier waardoor jouw verhaal in één oogopslag duidelijk is voor iedereen.

Waar gaat het over?

In deze training leer je om TOT DE KERN te komen. Zodat jij SIMPEL en SNEL jouw verhaal visueel kan maken en dit makkelijk kan delen, in bijvoorbeeld een video.

“Van effectief samenvatten wat de ander zegt, naar helder overbrengen wat ik eigenlijk zelf wil zeggen”

Jij bent niet in één hokje te stoppen.

Voor WIE is dit?

Jij wilt zaken graag constructief maken. Vooruitgang en ANDEREN HELPEN, dáár ga jij van aan!

Je wordt ONRUSTIG als je het zelf niet ‘helder’ hebt. Daar krijg je fysiek last van. Kramp in je nek of buik. Slapeloze nachten en gedachten die maar door je hoofd blijven spoken. Grrr. Het moet opgelost worden, anders kan je niet verder!

Negeer deze functiebeschrijvingen/titels. Jij bent niet in één hokje te stoppen.

Wanneer jij het wel ‘ziet’, maar anderen het NIET ZIEN. Aaaargh!

Dat is het moment dat jij het ‘even’ visueel wil maken. Daar gaan we in deze training aan werken. 

Negeer deze functiebeschrijvingen/titels. Jij bent niet in één hokje te stoppen.

Nog langer UITSTELLEN? Of actie!?

Ja ik wil wel meer visueel werken, maar EERST…”
5 overtuigingen die jou in de weg staan.
IK WIL EERST BETER WORDEN IN TEKENEN, VOORDAT…

Tekenen is maar een middel. We beginnen met een STRUCTUUR. 

IK WIL DIT TIJDENS MEETINGS DOEN, MAAR DURF NOG NIET…
Live visualiseren, tijdens een meeting, kun je opsplitsen in heel veel kleine stap. We gaan beginnen bij de BASIS, zodat je dit stap voor stap kan ontwikkelen.
HET MOET EERST MINDER DRUK WORDEN, IK HEB GEEN TIJD!

Deze skills leer je het beste on the job. Daarom is de training opgeknipt in 8 bite sized modules van 1 uur per week. Easy peasy!.

WERKT EEN ONLINE TRAINING WEL?
In deze training ben je altijd onderdeel van een groep en krijg je praktische oefeningen. Je ziet jezelf en de andere groeien! Let’s do this! 💪
MIJN AANTEKENINGEN ZIJN ZO ROMMELIG
Je ontwikkelt een FILTER en je leert aantekeningen mooi maken. Met als neveneffect dat je collega’s óók creatiever worden. 🤩

“Om een punt of verhaal helder en overtuigend over te brengen is VISUEEL werken dé oplossing.”

Als iedereen elkaar begrijpt, wordt het leuk

In één oogopslag helder

Deze training bouwt stap voor stap op. Zodat je elke week groeit en verder komt.

Een IDIOOT simpele manier

We beginnen bij de basis. Bij JOUW verhaal.

Door je eigen gedachten te STRUCTUREREN, dan verandert dat jouw MANIER van DENKEN. Als je anders denkt ga je ook anders LUISTEREN.
En als je naar andere dingen luistert wordt het ook makkelijker om de KERN te vangen. Om meer COMPLEXITEIT te beheersen.

Dat is niet ingewikkeld, dat is simpel. IDIOOT simpel.

Straks kun je…

Wat kun je straks verwachten?

 • Eindelijk begrijpen waarom jouw hoofd soms als een kluwen spaghetti voelt die ernstig in de knoop zit en hoe je als een Italiaanse big mama die sliertjes recht kan leggen.
 • Waarom één visuele structuur maakt dat je 2x zoveel complexe informatie nu 2x zo snel kan verwerken. Hierdoor vallen jouw collega’s en managers van hun stoel van verbazing. Omdat jij na hun ongestructureerde verhaal direct de kern kan samenvatten
 • Hoe je straks onbedoeld super populair bij je collega’s wordt. Je krijgt allerlei random requests om bij andermans meetings aanwezig te zijn. Door jouw aanwezigheid worden vergaderingen namelijk leuker, creatiever, frisser en productiever.
 • Door deze manier van aantekeningen nemen, wordt elke overleg een visueel feestje. Men gaat foto’s nemen van jouw aantekeningen, in plaats van wachten op de uitgeschreven notulen…
 • Hoe jij er voor zorgt dat straks elke consultant, gek van jaloezie, de haren uit zijn hoofd trekt, omdat jij wél een complex proces in één helder overzicht kan plaatsen! Iets waar hij/zij als professional voor betaald wordt, maar toch niet lukt. En jij met kinderlijke eenvoud dat nu wel kan.
 • Met welke methode je super slim en snel ALLES wat de ander zegt visueel kan maken. Inclusief de shortcut voor het geval je even een brainfart hebt en er niet meteen uitkomt.
 • Waarom het lijkt alsof je tegen kinderen staat te praten, terwijl je eigenlijk geavanceerde beïnvloedingstechnieken toepast. Daardoor vallen de drukste praters stil, krijg je diepe inzichten van introverte mensen en gaan managers ‘ja’-knikken als zo’n wobbel-poppetje op je dashboard.
 • Hoe je als een kinds zo blij kan zijn met ‘kleuren’ en je nu vaardigheden kan inzetten, die je sinds de kleuterschool niet meer hebt gebruikt, om rete-professioneel en vernieuwend over te komen.

Jefta, say no more. Ik ben er bij!

Hoe gaan we dit doen?

Opbouw van de training

De training bestaat uit acht opeenvolgende modules met daarin een video en oefeningen. Spendeer één tot anderhalf uur per module. Daarin krijg je steeds één praktische oefening om on the job te doen. ✍️
1

9-Field Structure

De beste productiviteitstool sinds gesneden brood. Hierdoor kun jij uit ongestructureerde verhalen DIRECT de kern vatten.

2

Simpele figuren

Leer de snelste, meest effectieve manier om een mensfiguur te tekenen! Deze poppetjes kun je moeiteloos kan ‘aankleden’ en passend maken aan de context.

3

Overzicht → Helderheid

Complexiteit en chaos de baas. De methode is simpel, gefundeerd in de Delfste Methode (TUDelft) en wordt wereldwijd gebruikt in Design Thinking. Nu in jouw rugzak!

4

Procesboog

Een unieke eigen uitvinding: hoe je een proces in één overzicht helder kan maken. Iets wat duurbetaalde consultants niet lukt, kun jij zodadelijk wel!

5
Iconen Bibliotheek

Met minimale inspanning heb jij de 21 meeste praktische iconen tot je beschikking. Tekenen was nog nooit zo eenvoudig!

6
Pretty Making

Met een beetje kleur springen jouw tekeningen van het papier. Collega’s gaan foto’s maken en je notities als kunst aan de muur hangen.

7

Beeldverhaal

Hoe breng je het verhaal inspirerend over én creëer je tegelijkertijd ruimte voor interactie en constructieve feedback? De gouden zinnen en de juiste opbouw zijn subtiel én krachtig.

8

Video Fly-over

Zelfs de meest onconventionele innovatie clubs hunkeren naar het geheim van mijn super succesvolle fly-over video’s via Whatsapp. Jij krijgt deze succesformule!

“PRACTICE MAKES…. PROGRESS”

Jim Kwik, Brain training expert

Dit is een online training, en dat heeft deze voordelen voor jou:

Je houdt altijd toegang

$
Je houdt altijd toegang tot de recordings.
$
Je hoeft niet te reizen.
$
Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone.
$
Tijdens de training kun je mij vragen stellen en ik geef je persoonlijk advies.
$
Je krijgt 12 maanden toegang tot onze besloten community van gelijkgestemden om ervaringen en slimme ideeën uit te wisselen.
Deze training is niet voor:

Shopaholics. Als jij de gewoonte hebt om impulsief in een opwelling online trainingen te kopen en vervolgens niet in actie te komen, doe me dan een grote lol en meld je NIET aan.

Kat-Uit-De-Boom-Kijkers. Ik ben van de ENERGIE en ik werk dus met mensen die er ‘zin in hebben’. Deze training werkt alleen als jij ook actie neemt. Durven doen maakt het leuk.

OKAY, LET’S DO THIS!

 

Hoi, ik ben Jefta!

Wie is jouw trainer?

Met mijn achtergrond in Industrieel Ontwerpen heb ik een oceaan aan kennis opgebouwd. Die maar 10 cm diep is. Ik ben wat dat betreft een echte ‘proces-tijger’. Door de jaren heen heb ik vele nationale en internationale organisaties geholpen met visuele communicatie. Met als doel: mensen in beweging krijgen!

Tekenen is maar een middel. Waar het wel om gaat? Een groep mensen versnellen naar betekenisvol resultaat.

Sinds 2020 zie ik in wat voor samenleving mijn kids opgroeien en denk ik dat we niet snel genoeg transformeren! Er zijn meer mensen nodig die van binnenuit teams en organisaties helpen om over hun eigen project heen te kijken en de ‘bigger picture’ zien.
Daarom ben ik op missie, om changemakers te helpen meer succesvol te zijn.
In deze training help ik je om het beste uit jezelf en anderen naar boven te halen.

Wat zeggen anderen over Jefta of de training?

Julan Deden
(Founder/Director Future Fit Festival)

Waarom ik met Jefta wil blijven werken? Omdat ik weet dat als Jefta er staat:
- hij de groep kan dragen en hij er als volwaardig en professioneel facilitator staat
- hij zijn verantwoordelijkheid neemt
- alles op orde heeft
- hij er staat met een enorme positieve energie
- de kwaliteit hoog is en het beste uit de deelnemers gehaald wordt
- de mensen met een lach en enthousiasme de deur uit gaan

Anoniem
(Beleidsmedewerker kwaliteit & veiligheid)

“Super leuke en enthousiaste docent. Kan het geleerde direct toepassen.”
Anoniem
(Projectleider in Servicediensten groot Ziekenhuis)
“Erg inspirerend en professioneel. Zeer leuk, informatie en compact.”
Jessamijn Alberts
(Professioneel visualiser)

Thea Schukken
(Professioneel visualiser)

“Ik heb de structuur begin deze week toegepast bij een call met een klant die een praatplaat wil. Vervolgens omgezet in een tekening. En zojuist kreeg ik een belletje, mijn schets was aan 4 mensen getoond en niemand had nog iets toe te voegen, het was compleet en het klopte helemaal 😄

En in een andere call met een klant heb ik het ook gebruikt gisteren en we hebben zo'n leuk gesprek gehad. Het eindigde er mee dat hij zijn
persoonlijke doel en motivatie ging delen waarom hij het werk doet wat hij doet 😊

Kortom, ik ben heel erg blij dat ik jouw cursus heb gedaan! “

@
A
Deel deze video via je favo socials
Voor managers, bazen en beslissingsbevoegden

Wat zijn nou de RESULTATEN?

Natuurlijk kan het zijn dat iemand anders ook ‘ja’ moet zeggen op deze investering in jezelf. Daarom heb ik alle resultaten in een video kort & bondige benoemd. Helder toch!?
Deel deze video!

Wil je liever een pdf doorsturen? Vul dan hieronder je e-mailadres in. Je ontvangt een kort document voor je waar de resultaten van deze training allemaal nog een keer op een rijtje staan.

Je ontvangt per mail direct een link naar de pdf. We gaan je verder geen berichten sturen en heb je nog nergens voor aangemeld.

Kies voor de training of de Upgrade:

Training
Je krijgt toegang tot de training en kan direct aan de slag met de modules. Upload jouw resultaten en ontvang met regelmaat feedback van mij (Jefta). Je ziet ook de vragen en interactie van de andere deelnemers. Dit is super inspirerend en leuk!
Upgrade
Dit is dezelfde training, maar nu hebben 9 weken lang op woensdagochtend een video call waarin we de resultaten van de groep bespreken. Dit is een één uur lang groepsgesprek, geleid door Jefta. Hierdoor ga je maximaal resultaat halen uit deze training en jezelf! 🚀
Startdatum is woensdag 25 oktober 2021

MELD JE AAN

Extreem Helder Communiceren

 • Alle 8 modules: Extreem Helder Communiceren.
 • Onbeperkt toegang tot de video opnames en instructies.
 • Toegang tot een online community van like-minded people.
 • Bonus: Starterset á €19.00
 • 9x groepsgesprek met Jefta
 • Direct toegang tot Jefta, voor overleg

€1149,-

Upgrade

 • Alle 8 modules: Extreem Helder Communiceren.
 • Onbeperkt toegang tot de video opnames en instructies.
 • Toegang tot een online community van like-minded people.
 • Bonus: Starterset á €19.00
 • 9x groepsgesprek met Jefta
 • Direct toegang tot Jefta, voor overleg

€1449,-

Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW. Koop je dit voor jezelf persoonlijk? Dan kun je het gehele bedrag opvoeren als studiekosten op je jaaropgave.

Upgrade – groepsgesprekken

Dit zijn de data van de groepsgesprekken. Elke keer van 10:00 tot 11:00 uur.:

0 - Kennismaking
Woensdag 27 jan 2021
1 - 9-Field Structure
Woensdag 3 feb 2021
2 - Simpele figuren
Woensdag 10 feb 2021
3 - Overzicht → Helderheid
Woensdag 17 feb 2021
4 - Procesboog
Woensdag 24 feb 2021
5 - Iconen Bibliotheek
Woensdag 4 mar 2021
6 - Pretty Making
Woensdag 10 mar 2021
7 - Beeldverhaal
Woensdag 17 mar 2021
8 - Video Fly-over
Woensdag 24 mar 2021

De groepsgesprekken gebeuren op vaste momenten, voor 9 weken lang. Als je er eentje mist, geen probleem, deze kun je direct na de videocall als opname terug kijken.

Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je aanmeldt?

Blijf er dan niet mee zitten. Mail mij en het team even op info@drawforgood.org

De 9-Field Structure

Gratis. Meteen toepasbaar. Eigen gedachten structureren.


Ja, stuur mij de uitlegvideo over deze AWESOME productiviteitstool. Inspireer mij daarna elke maandagochtend met een BOOST aan creativiteit! 🔥

Nieuwsbrief toestemming DrawforGood

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅

Begin de week met een lach!

Abonneer je op mijn wekelijkse BOOST aan creativiteit en inspiratie. Begin je de dag met een lach! 🤩 Omdat ik je niet in spanning wil houden ontvang je DIRECT de eerste Brownpaper Monday video!

Nieuwsbrief toestemming DrawforGood

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅

Ontvang de beste tools & inzichten op het gebied van leiderschap, coaching en visueel denken

Begin NU met de 9-Field Structure. De beste productiviteitstool sinds gesneden brood. 🚀

Nieuwsbrief toestemming DrawforGood 3

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅